Tankar kring att möta någon i sorg

Vi har tillräckligt med tankar som talar om för oss hur Livet är – nu behöver Vi handlingskraft som kan säga oss hur allt kan bli. Livet ger och tar, Livet kräver i många stunder mycket av dig, dock aldrig mer än du klarar av. Hur osannolikt det i skeendets stund än tycks vara. När […]

Grind

Vi har tillräckligt med tankar som talar om för oss hur Livet är – nu behöver Vi handlingskraft som kan säga oss hur allt kan bli.

Livet ger och tar, Livet kräver i många stunder mycket av dig, dock aldrig mer än du klarar av. Hur osannolikt det i skeendets stund än tycks vara.

När Vi definierar vad som är viktigt i Livet nu i detta ögonblick, vad Vi önskar uppnå, hur Vi vill må inombords, till hur Vi vill vara, då har Vi möjlighet att börja navigera efter vår egen karta framåt.

När Vi möter människor i sorg och skall hantera dessa möten bra, är det inte alltid bäst att låta intellektet styra upp dessa stunder.

Vi har blivit socialiserade att lösa dessa möten just så, något som är fullständigt omöjligt när det gäller sorg. Huvudet är fel verktyg för att läka ett brustet hjärta.

Vi behöver istället öppna upp och vara lyhörda för att kunna bistå och ge tillfälliga lättnader för den drabbade.

Genom att fånga upp, om så bara en önskan, kan Vi finna en livlina att hålla i som ger möjlighet att finna framåtanda i övriga beslut som måste tas.

För att kunna bygga grunden till att möjliggöra ett framåtskridande i sorgen , krävs bara att Vi ser den första byggstenens plats.