Minnesrum och dödsannons

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

Minnesrum och dödsannons

Ofta vill man på olika sätt berätta för omgivningen att någon har gått bort och var och när begravningen skall ske. Det kan man göra på olika sätt. Här kan du läsa om dödsannonser och andra sätt att berätta om dödsfallet. Du kan också börja förbereda annonsen redan här om man så önskar.

Några saker att tänka på

 

Annons i tidning eller digtialt?
Ska begravningstiden stå med i annonsen?
Vilken symbol vill vi ha i annonsen?
Skall vi ha någon vers eller dikt?
Vilka namn skall vi ha med i annonsen?

Minnesrummet

På minnesrummet som man når via vår hemsida eller minnesrummet.se kan sörjande hedra och minnas våra nära och kära. Minnesrummet når man oavsett var man befinner sig i världen och man kan där dela med sig av fina och glada minnen och stunder.

Här kan man lämna kondoleanser, men också tända ljus, ge en minnesgåva eller beställa blommor.

Dödsannons

När en person har gått bort så har man ofta ett behov av att berätta det för släkt och vänner. Det kan man göra genom antingen en annons i en eller flera tidningar, eller enbart digitalt via vår hemsida.

Man kan välja att sätta in annonsen före begravningen med upplysning om dag, tid och eventuell anmälan till minnesstund. Eller så sätter man in annonsen efter begravningen, då brukar det stå i annonsen att “begravningen har ägt rum”. Vi sköter också bokningen av annonsen till tidningarna.

Önskar man att förbereda annonsen innan besöket går det bra att göra detta här. Förbered annons

Fonder

Om man i annonsen eller på minnessidan vill gynna någon speciell fond så är det bra att ange detta i annonsen. Vi hjälper till med förmedling av minnesgåvor, antingen via telefon eller via minnesrummet. Vanligt är att familjen får ett minnesblad från fonden som bevis på att en gåva har skänkts.

 

Annonssymboler

Högst upp i annonsen brukar man ha en symbol. Tidigare var den vanligaste symbolen ett kors, men det har ändrats med åren. Det kan vara en symbol som ger uttryck för vem den avlidne var. Det kan vara yrke, intresse eller idrott. Det kan också vara ett foto eller en teckning. Vi på Fjällmans har också låtit en konstnär ta fram egna symboler som går bra att använda.

Verser

Vanligt är också att ha någon vers i annonsen. Det går naturligtvis väldigt bra att skriva något eget. Men känner man att man behöver lite hjälp att sätta ord på sorgen så har vi en stor samling verser och dikter som är väldigt fina.

 

Förbereda dödsannonsen

Här finns det en möjlighet att påbörja ett förslag till en annons, antingen i en tidning eller på internet.

Förslaget är inte exakt som det kommer att se ut i annonsen, det beror på att olika tidningar har olika utseenden. Men i huvudsak blir det som förslaget.

När ni skickar in förslaget till oss på byrån så hjälper vi er att få annonsen precis som ni vill ha den.

Möjligheten att förbereda en annons fungerar tyvärr i dagsläget bara på en dator.

Klicka här för att komma till annonsverktyget.

Kontakta oss