Planera begravning

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

Börja här

När en anhörig avlider förändras livet radikalt. Det kan vara svårt att hantera och veta hur man ska gå vidare. Begravningen är ett sätt att hedra den avlidne och att ta farväl.

 

Vi kan hjälpa er med allt det praktiska runt en begravning, men tänk på att det kan vara skönt att ha släkt och vänner nära. Kontakta oss så hjälper vi er hela vägen; ni kan alltid känna er trygga hos oss. Tillsammans diskuterar vi hur ni vill att begravningen ska utformas och givetvis tar vi hänsyn till om den avlidne hade några egna önskemål. Innan vi träffas kan ni i lugn och ro planera och beställa en begravning här på vår hemsida.

 

Välj typ av begravning
Innan vi träffas kan ni i lugn och ro planera begravningen här på vår hemsida. Ni börjar med att välja vilken typ av begravning ni önskar. Vi har förslag på paket i olika former som kan vara en början, man kan alltid justera valen i ett senare skede.
Möte med Fjällmans Begravning
När sedan valen är gjorda så kan man boka in ett möte för att träffa någon av våra begravningsrådgivare antingen på ett kontor. video eller per telefon. Det går bra att göra här eller genom att ringa oss på tel. 031-727 00 00.
Begravning planerad
Efter mötet med begravningsrådgivaren så är det mesta kring begravningen planerad och bokat. Vi håller fortsatt kontakt fram till begravningsdagen.
Beställ begravning

Vad händer nu?

Gravsättning eller kremation sker snarast möjligt eller inom en månad från dödsdagen. Det är det lagstadgat om. Man kan begära anstånd med gravsättning eller kremering hos Skatteverket om det föreligger särskilda skäl för det. Det kan vi hjälpa er med. Ibland behöver man snabbt besluta om ett dödsbos förvaltning. Lösöret i dödsboet behöver kanske genast tas om hand, skyddas eller magasineras. Vi har jour dygnet runt för att kunna bistå er med transporter och hjälpa er med förvaltning av dödsboet.

När det akuta är avklarat och ni sedan besöker oss går vi tillsammans igenom era önskemål och de valmöjligheter som finns.

Kontakta oss