År 2021 tar farväl och lämnar oss med en groende förhoppning

Året som så sakta mynnar ut har omslutit oss med sin outsinliga påminnelse om vår hälsa och våra liv. Vi har ännu en tid färdats fram genom känslomässig turbulens, förluster och möten av nya situationer. Någon av oss förlorade det viktigaste i sitt liv, någon skapade nya möten och någon fann förhoppningar. Under året som […]

fin naturbild

Året som så sakta mynnar ut har omslutit oss med sin outsinliga påminnelse om vår hälsa och våra liv. Vi har ännu en tid färdats fram genom känslomässig turbulens, förluster och möten av nya situationer. Någon av oss förlorade det viktigaste i sitt liv, någon skapade nya möten och någon fann förhoppningar.

Under året som gått har vi sett liv komma och liv lämna oss, tvingats möta smärtsamma situationer, oro eller krusade drömmar. Det har kommit dagar med ljus och glädje, mirakel och oförutsedda händelser, allt i en salig blandning. I 2021;s vindar har vi förts fram envist kämpande mot alla odds, sett livets båda sidor och blivit starkt medvetna om vår existens.

Vi fylls ofta av de negativa upplevelserna mycket mer än de små positiva tingen i livet, som trots allt sker i en ständig ström omkring oss. Förmågan att finna dess värde kan ofta blockeras av vårt sorgsna sinne och avskärmning genom en förlust. Men om vi stannar upp en liten sekund, så kommer vi att se många vackra och goda ting som sker, trots allt så fortsätter livet fram med all kraft och serverar oss upplevelser vidare.

Vi vet att livet har sina begränsningar, vi kan inte alltid serveras lycka och glädje var dag utan innebörden i att leva också skapar dagar av motgångar och besvikelser. Livet är oförutsägbart, lycka och sorg kommer oss tillmötes i en ständig ström. Då vi har förmågan att vara i den specifika stunden kan den faktiskt också på sikt ge styrka. Det kan tyckas omöjligt i stunder av stor sorg och smärta, men ingen förlust eller glädje har samma intensitet livet ut. Allt förändras, så även vi, och då vi kramar om känslan och tar den med fram som en unik och stor betydelsefull insikt lägger vi en grund för att ta oss tillbaks  till livet åter.

Livet är och kommer många gånger ur resultatet av dina egna val, vilka endast vi själva kan förändra och påverka. Ödet som vi alla talar om skapar inte heller livet och allt som sker, utan det som sker, skulle oavsett vi är försedda med tur eller otur ha skett. Livet går sin egen väg i det stora hela och vi styr med i våra val och vårt agerande. Det kommer alltid att ske förluster likaväl som det kommer ske underverk, detta är och blir en ådra helt genom livet. Om det är något vi blivit kloka på under året som gått är att vi måste finna tålamod och övertygelse för att nå det bästa i livet. Kunna använda verkligheten till något som skapar insikt och bär våra svåra stunder. Skapa en verklighet som handlar om så mycket mer, som tar våra tankar och ger styrka åt våra känslor som i slutänden förändrar vår verklighet.

Under svåra tider som av och till präglat detta år för oss alla, har det inte alltid varit lätt att lämna sina fönster öppna för att kunna ta emot livet. Vi har mött personliga förluster, eller tron på livet i sig självt. Stundvis har vi kanske lyfts i tanken och känslan, funnit en stund av ro och glädje. Vi har kanske då och då funnit kraften att bibehålla eller rent av bygga upp en stark energisk och positiv attityd till det viktigaste i livet, att finna glädje och vilja att möta morgondagen.

Om vi skall finna oss själva i mötet med morgondagen och det som livet ger, måste vi skapa positiva nyanser till just livet.

Att låta oss leva med det som varit och är, samt finna detaljer och förnöjsamhet i dessa.

Livet ger oss faktiskt möjligheter var dag till att se och skapa förhoppningar.

Så kära läsare , vänner och du som kämpat dig fram, du som mött sorg och du som känt glädje, vet detta att i livet är det upp till oss själva att ändra en situation som åsamkar smärta. Se din möjlighet i att alltid kunna ha friheten och valet att ändra din attityd hur du konfronterar och låter allt landa hos dig. Den rätten och valet kan ingen ta ifrån dig.