Fridhems kyrkogård

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

Fridhems-kapell,-mars

Fridhems kyrkogård i Göteborg

Året var 1968 då Fridhems kyrkogård invigdes på Hisingen i Göteborg, med sina 87 hektar och 5627 gravar, samt två muslimska begravningsplatser. Det nuvarande kapellet, Fridhems kapell, invigdes 1982 och är ett kapell som många göteborgare väljer att ha begravningsceremonier i. Ute på kyrkogården ligger sedan 1985 Göteborgs största minneslund, men en yta på två hektar.

Hela kyrkogården är omringat av ett stort naturområde, och tystnaden och stillheten är ett faktum som ger frid för de som besöker kyrkogården.

Adressen till kyrkogården är Fredenslundsvägen, 422 59 Hisings Backa. Om man åker med kollektivtrafiken så tar man buss 18 till hållplatsen Fridhems kyrkogård, som stannar mittemot kyrkogården.

Blommor från Floristen Solrosen en del av Fjällmans

Det kan kännas fint att hedra den avlidna med en blomma. Det vanliga är att man som närmst anhörig beställer en kistdekoration som ligger uppe på kistan och kan ofta kompletteras med en krans eller en sorgebukett. Detta gör man enklast genom oss. Begravningsgästerna brukar beställa en krans eller en sorgebukett. Dessa kan man också beställa genom oss eller länken nedan, fördelen är att du slipper utkörningsavgiften, vilket gör att det blir mer blommor för pengarna. Vanligt är även att man väljer att ha en handbukett med sig som man lägger på kistan eller graven vid avskedstagandet.

Gravstenar från Västra Stenhuggeriet en del av Fjällmans

Valet av gravsten är något som görs med stor omsorg. Västra Stenhuggeriet hjälper dig under hela processen ända till stenen är monterad på gravplatsen.  Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form och storlek man än önskar. Hör av er och tillsammans kan vi göra det bästa för just er.