Livet går vidare

På vår resa fram i livet möter vi dagar som ger glädje och dagar som innebär svårighet att genomleva.  Dessa upplevelser skapar tillsammans en grund i dig och dina kommande beslut baseras ofta utifrån denna plattform av egna insikter. Dagar av glädje bär vi lätt i våra hjärtan, den lyckosamma sidan av livets mynt. Medan […]

På vår resa fram i livet möter vi dagar som ger glädje och dagar som innebär svårighet att genomleva.  Dessa upplevelser skapar tillsammans en grund i dig och dina kommande beslut baseras ofta utifrån denna plattform av egna insikter.

Dagar av glädje bär vi lätt i våra hjärtan, den lyckosamma sidan av livets mynt. Medan vi låter oss blockeras att komma vidare i livet genom de dagar vi upplever svårigheter. Denna mörka sida av livsmyntet, har en stark förmåga att helt fånga vår uppmärksamhet. Dessa starka känslor täcker helt våra upplevelser och fördunklar lätt vår förmåga att fånga glädjen.

Sorg har ibland en trogen följeslagare ” ilskan” , vilka tillsammans fyller våra hjärtan och gör det svårt att släppa taget och gå vidare fram. Naturligtvis är det ofta vi kan känna såväl ilska som skuld i samband med sorg, dessa känslor kommer. Viktigt att förstå, är att låta de få vara där en stund,  men att de aldrig bygger sig ett bo i ditt hjärta.

Såsom vi kan acceptera att både uppleva skratt som tårar i livet, måste vi försöka finna en acceptans i det som skett. Hur svårt det än är, hur smärtsamt det än kan bli så är den acceptansen din väg och möjlighet att kunna komma vidare i livet. Kunna förstå att vi växer i  den stund vi förmår släppa taget om det som skapat kaos och ångest.

Att bara hålla sig kvar vid de negativa tankarna ger dem större makt över ditt liv än de förtjänar. Negativa tankar påverkar vår vardag, vår förmåga till att gå vidare i livet. Då vi tillåter dessa tankar att fylla vårt sinne förlorar vi energi och livslust.

Vi har då svårt att se de valmöjligheter som faktiskt finns. Svårt att inse att det är du och bara du själv som har makten över hur ditt liv utvecklar sig framöver.

Fokuserar vi mer på de lyckliga stunderna, hur små de än är, ger du dem möjlighet i att växa och bli fler. Förminska aldrig dig själv eller dina möjligheter till livet.

En positiv inställning till livet framför dig, gör inte att allt kommer gå lätt fram men gör att du kan gå vidare och göra allting bättre än med en negativ attityd.

Vi måste ibland släppa taget om de saker som ger smärta i hjärtat, även om det gör ont att släppa taget om detta. Gårdagen är något vi aldrig kan förändra, det som har skett är det som är. Vi har bara möjlighet att förändra morgondagen och tiden framåt.

Den känslan du burit i ditt hjärta av dagar som skänkt dig lycka och glädje finns där djupt inom dig, den känslan glömmer man aldrig. Även de stunder i livet då du känner dig ledsen och nedstämd, finns den där känslan djupt inombords i dig som ett litet ljus i mörkret.

Ge dig själv gåvan till livet genom att fyllas av tanken på din egen styrkas påverkan, då växer du starkare för var dag och kommer att kunna gå vidare .