S.t Sigfrids kapell på Kvibergs kyrkogård

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

kvi2

Kvibergs kyrkogård i Göteborg

När du träder in på Kvibergs kyrkogård så befinner du dig på Europas största kyrkogård till ytan, samt Göteborgs största på hela 130 hektar. Här finns 24 167 gravar, varav kapaciteten för kistor är 30 000 samt urnor 50 000.

Kyrkogården invigdes den 27 oktober 1935 och här finns två kapell, ett krematorium samt en minneslund att tillgå. De två kapellen, S:t Olofs samt S:t Sigfrids kapell, invigdes 1951 sam 1957.

S:t Olofs kapell är den största av dem två och tar in 150 personer, och S:t Sigfrids med plats för 25 personer. Det nya krematoriet som nu används på Kvibergs kyrkogård sedan 2018, ritades av Peter Erséus, som mottog pris för god byggnadskonst 2018 av Per och Alma Olssons fond. Kvibergs kyrkogård invigde Göteborgs första minneslund 1966.

En muslimsk begravningsplats finns även på kyrkogården. För att lättast ta sig till Kvibergs kyrkogård med spårvagn hoppar du på vagn 11 eller vagn 7 mot Bergsjön, och hoppar av på hållplatsen Kviberg, för att sedan gå 780 m mot Kviberg Kyrkogårdsväg.

Promenaden tar ca 11 min. Åker du bil så är adressen till kyrkogården Kvibergs kyrkoväg 4, 415 17 Göteborg. Det är tillåtet att köra bil inne på kyrkogården.

Blommor från Floristen Solrosen en del av Fjällmans

Det kan kännas fint att hedra den avlidna med en blomma. Det vanliga är att man som närmst anhörig beställer en kistdekoration som ligger uppe på kistan och kan ofta kompletteras med en krans eller en sorgebukett. Detta gör man enklast genom oss. Begravningsgästerna brukar beställa en krans eller en sorgebukett. Dessa kan man också beställa genom oss eller länken nedan, fördelen är att du slipper utkörningsavgiften, vilket gör att det blir mer blommor för pengarna. Vanligt är även att man väljer att ha en handbukett med sig som man lägger på kistan eller graven vid avskedstagandet.

Gravstenar från Västra Stenhuggeriet en del av Fjällmans

Valet av gravsten är något som görs med stor omsorg. Västra Stenhuggeriet hjälper dig under hela processen ända till stenen är monterad på gravplatsen.  Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form och storlek man än önskar. Hör av er och tillsammans kan vi göra det bästa för just er.