Sankt Lukas kapell

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

St-Lukas-kapell,-maj

Västra kyrkogården i Göteborg

Västra kyrkogården invigdes 1888 och hette då Sanda kyrkogård. Kyrkogården har över 28 600 gravar och är 45 hektar stor. Inne på kyrkogården så finns det tre kapell som är i bruk. Sankt Matteus kapell ligger precis vid entrén, och ligger på samma plats där kyrkogårdens första kapell stod, med revs 1908. Idag hyrs kapellet endast ut till rumänsk-ortodoxa församlingen, och det används inte längre som begravningskapell.

Sankt Lukas och Sankt Markus kapell invigdes 1961, och är sammanbundna med ett mittparti som fram till år 2000 innehöll ett krematorium. Idag är de båda mycket populära begravningskapell.

Västra kyrkogården har både en minneslund samt en askgravlund. Minneslunden började användas 1973, och askgravlunden invigdes 2009.

Åker du med kollektivtrafiken är det spårvagn 11 eller spårvagn 9, hållplats Sannaplan. Därefter går du till vänster om hållplatsen och framför dig har du entrén till Västra kyrkogårdens. Du kan även lätt ta dig hit med bil, Sannaplan 68, 414 73 Göteborg, och det är tillåtet att köra bil på kyrkogården.

Blommor från Floristen Solrosen en del av Fjällmans

Det kan kännas fint att hedra den avlidna med en blomma. Det vanliga är att man som närmst anhörig beställer en kistdekoration som ligger uppe på kistan och kan ofta kompletteras med en krans eller en sorgebukett. Detta gör man enklast genom oss. Begravningsgästerna brukar beställa en krans eller en sorgebukett. Dessa kan man också beställa genom oss eller länken nedan, fördelen är att du slipper utkörningsavgiften, vilket gör att det blir mer blommor för pengarna. Vanligt är även att man väljer att ha en handbukett med sig som man lägger på kistan eller graven vid avskedstagandet.

Gravstenar från Västra Stenhuggeriet en del av Fjällmans

Valet av gravsten är något som görs med stor omsorg. Västra Stenhuggeriet hjälper dig under hela processen ända till stenen är monterad på gravplatsen.  Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form och storlek man än önskar. Hör av er och tillsammans kan vi göra det bästa för just er.