Torslanda kyrkogård

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Oberoende av tid på dygnet går det alltid bra att ringa vår jourtelefon på 031- 727 00 00.

Torslanda-kyrka,-oktober

Torslanda kyrkogård i Göteborg

Torslanda kyrka är ursprungligen från 1200-talet, men kyrkogården räknar med 1783 som tillkomsttid. År 1977 var den senaste utvidgningen av kyrkogården. Kyrkogården har 779 gravar på en yta på 1,3 ha. Här finns kistgravar, urngravar samt en askgravlund/minneslund. År 2009 tillkom en askgravlund på kyrkogården, men som idag är full och har kombinerats med minneslunden.

Adress: Torslanda kyrka, Torslanda kyrkväg/Kongahällavägen. Från Nordstan, Gul Express mot Torslanda torg, gå 305 m mot Torslanda kyrka (ca. 5 min.)

Adress: Kvastekullavägen 38. Från centralstationen i Göteborg ta GUL express mot Jonsered och hoppa av på hållplatsen Kvastekulla. Gå sedan 700 m (ca. 10 min) mot Kvastekullaväge, Kvastekulla kapell.

Blommor från Floristen Solrosen en del av Fjällmans

Det kan kännas fint att hedra den avlidna med en blomma. Det vanliga är att man som närmst anhörig beställer en kistdekoration som ligger uppe på kistan och kan ofta kompletteras med en krans eller en sorgebukett. Detta gör man enklast genom oss. Begravningsgästerna brukar beställa en krans eller en sorgebukett. Dessa kan man också beställa genom oss eller länken nedan, fördelen är att du slipper utkörningsavgiften, vilket gör att det blir mer blommor för pengarna. Vanligt är även att man väljer att ha en handbukett med sig som man lägger på kistan eller graven vid avskedstagandet.

Gravstenar från Västra Stenhuggeriet en del av Fjällmans

Valet av gravsten är något som görs med stor omsorg. Västra Stenhuggeriet hjälper dig under hela processen ända till stenen är monterad på gravplatsen.  Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form och storlek man än önskar. Hör av er och tillsammans kan vi göra det bästa för just er.