Vad kostar en begravning?

Med lång erfarenhet kan vi hjälpa er att få det så som ni vill ha det. För det är ni som anhöriga som vet bäst hur ni vill ha det. Du kan alltid känna dig trygg i våra händer.

Minnesrik och Vacker Begravning

För de flesta är en begravning av en anhörig mycket viktig. Vårt mål är att göra den till en minnesrik och vacker avskedsstund, även med begränsade tillgångar. Tillsammans planerar vi begravningen utifrån era förutsättningar och är alltid transparenta med kostnader. Känns ekonomin svår att diskutera, fråga gärna, så ni kan känna er trygga.

Välj typ av begravning

Vi har förslag på paket i olika former som kan vara en början, man kan alltid justera valen i ett senare skede.

Möte med oss

Vi har förslag på paket i olika former som kan vara en början, man kan alltid justera valen i ett senare skede.

Begravning planerad

Vi har förslag på paket i olika former som kan vara en början, man kan alltid justera valen i ett senare skede.

Vad händer nu?

Gravsättning eller kremation sker snarast möjligt eller inom en månad från dödsdagen.

Prislista och prisexempel

På Fjällmans har vi inga färdiga paketlösningar utan skräddarsyr begravningen i samråd med er utifrån era önskemål. Därför är det svårt att på förhand precisera vad den kommer att kosta. Under våra planeringssamtal informerar vi dock om allt sådant så att inga oväntade överraskningar ska dyka upp. En begravning utan akt och med gravsättning i minneslund kostar 13 585 kr. En begravning med begravningsakt kostar från ca 30 000 kr.  Detta beror på vilken typ  av kista man väljer, om man skall ha annons, minnestund eller annat.

När ni gör en beställning, eller om ni först vill ha en offert, sammanställer vi en skriftlig dokumentation med en detaljerad prisuppgift. I vår tjänst Beställ begravning kan ni utgå från ett av exemplen ovan och sedan skräddarsy er beställning. Där finns också priser på kistor, urnor, blommor m.m.

 

Vem betalar?

Normalt är det dödsboet, det vill säga den dödas tillgångar, som betalar begravningen. Betalningsansvarig till begravningsbyrån blir dock den som gör beställningen. I vissa fall finns det försäkringar som täcker begravningskostnaderna. Om det saknas medel går det att få hjälp från kommunen med kostnaderna. Det är viktigt att detta diskuteras i ett tidigt skede för att kontakten med kommunen ska kunna tas snabbt.

 

Vi garanterar rätt hjälp

Att vända sig till en auktoriserad begravningsbyrå innebär en extra trygghet eftersom det inte finns någon offentlig kontroll eller tillsyn över begravningsbranschen. Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF) är en sammanslutning av cirka 400 begravningsbyråer med lång erfarenhet. SBF auktoriserar begravningsbyråer, vilket innebär att man ställer särskilda krav och dessutom har konsumentrådgivning och en oberoende reklamationsnämnd. SBF har också ett avtal med Konsumentverket som ytterligare stärker tryggheten. Begravningsbranschen är liten och det saknas allmänna utbildningar på området, därför har SBF ett gediget utbildningsprogram till stöd för sina medlemmar. Många av utbildningarna krävs också för en auktorisation. Det är många områden som berörs, t.ex. juridik, ekonomi, kundrelationer/bemötande, estetik, musik, religion med flera.

Kontakta oss dygnet runt

Prata med oss så kan vi hjälpa dig och dina nära att känna er trygga, nu och i framtiden. Det kan bli ett livsviktigt samtal.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig 
eller kontakta oss på 031 – 727 00 00

Önskar bli uppringd

Jag vill ha information

Jag behöver information om…

      Planera Begravning

      När en anhörig avlider förändras livet radikalt. Det kan vara svårt att hantera och veta hur man ska gå vidare. Begravningen är ett sätt att hedra den avlidne och att ta farväl.