En stund på Jorden

Så har sommardagarna skänkt oss frikostigt av sol och värme och vi har fått en härlig dos av ny energi. Energi att möta Hösten och Livet. Medan Augusti solen värmer min hjässa och doften av den vätta jorden efter regnet når mig, lutar jag huvudet mot kudden i korgstolen och lyssnar med slutna ögon på […]

Så har sommardagarna skänkt oss frikostigt av sol och värme och vi har fått en härlig dos av ny energi. Energi att möta Hösten och Livet.

Medan Augusti solen värmer min hjässa och doften av den vätta jorden efter regnet når mig, lutar jag huvudet mot kudden i korgstolen och lyssnar med slutna ögon på tonerna till Lalehs melodi ”En stund på Jorden ”.

Det är så livet är, ett ögonblick här, en stund på jorden och livet har en förmåga att plötsligt passera så svindlande fort. Mina tankar går till dagar som varit, dagar som ska komma och till insikten om livets otroliga ögonblick. Ser livet som många av oss tar för givet.

Dagar, veckor och månader som flätas tillsammans till år, till ditt och mitt liv.

Hur fyller vi en stund på jorden med närvaro och betydelse, vad får vi med oss på vägen fram? Hur nås vi av insikten om att det är här och nu som livet pågår?

Hur ofta följs vi inte av tankar som; sedan skall jag….., eller när min tid kommer skall jag göra allt jag önskar göra…

Vi lever våra dagar, våra stunder som om de skulle fortsätta i all oändlighet, skjuter framför oss önskningar till sedan.

När vi lever våra liv med de som finns i vår närhet är stunden och dagen det som är. Nuet i livet som pågår.

Låter vi oss få tillträde till valmöjlighet att bli närvarande till dagen?

Ofta fastnar vi i oss själva i en form av kamp, ett tillstånd som blockerar och minskar din styrka att leva med de betingelser som omger dig för stunden.

Hur mycket vi än viljemässigt anstränger oss att få ut kvalitet i våra liv eller hur vi ständigt springer mellan alla måsten, så går livet faktiskt vidare.

Då livets tvära kast emellanåt försätter oss i olika kriser, tvingas vi stanna upp, tvingas finna lösningar. Då vi utsätts för emotionell stress stänger vi bryskt av mottagarplatsen till våra hjärtan och sinne, för allt positivt i livet. Det blir svårt att mixa sorg och glädje vilket resulterar i att vi springer ifrån oss själva och dagar i livets nu.

Var finner vi då svaret på hur vi gör, hur vi bäst går mot våra mål och med livet i fokus.

En viktig början till att öppna upp mottagarplatsen är att sänka farten på ditt jag, sänka kraven på ditt jag och att se till det som skänker dig styrka och ger dig närvaro till livet.

Detta gör dig trygg i de beslut, svåra eller lätta som du kommer att stå inför i livet.

Få kunskap i hur vi fungerar och varför vi säger och agerar som vi gör i olika situationer.

När du finner den nyckeln kan du öppna upp till ditt inre och utifrån det skapa närhet och styrka till dina val för situationen, för dagen och livet.

När vi står mitt i livskriser, tragedier och förluster av olika slag går vi dem tillmötes starkare om vi ärligt ser oss själva och accepterar våra förutsättningar.

Under sommaren som passerat har många av oss upplevt, förluster och svåra situationer. Genom dagar av ovisshet till livet och genom dagar som också skänkt hopp har många av oss burits fram. En utanför känsla till livet som pågått i sin raska takt medan några av oss bryskt stannats upp och fått möta svåra stunder och känslor.

Vi möter våra strider, vi kämpar våra kamper, vi segrar och vi förlorar. Allt finns där på livets mynt, och alla håller vi det i våra händer och ibland får vi avigsidan upp på det myntet.

Med öppet hjärta och sinne möter vi livet starkare. Så låt dig stanna upp en stund var dag och begrunda det faktum att du är din egen dirigent till att vara närvarande i din stund på jorden.